Aproape 60 de milioane de euro sunt disponibili pana in 2006 prin Programul SAPARD, pentru depozitarea si procesarea carnii si a oualelor, informeaza reprezentantii Agentiei SAPARD. Astfel, in cadrul Masurii 1.1 "Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicoleā€ - submasura Carne, produse din carne si oua - se pot finanta tipuri de proiecte care vizeaza investitii noi pentru constructia sau modernizarea cladirilor, masinilor si echipamentelor si retehnologizarea celor existente pentru abatorizarea, procesarea, ambalarea si marketingul carnii (taurine, ovine, caprine, pasari), produselor din carne si a oualelor. Totodata, sunt eligibile investitiile pentru imbunatatirea tehnologiilor de control si monitorizare, dar si pentru imbunatatirea igienei si calitatii conform standardelor Uniunii Europene, precum si investitii pentru cresterea valorii adaugate a subproduselor rezultate din procesul de procesare a carnii (organe, slanina, sange etc.). De mentionat faptul ca sunt eligibile si investitiile legate de tratarea, reciclarea si eliminarea produsilor reziduali si a deseurilor nocive.